Ozvěny z online konference Fake News

10. 5. 2022
Štítky

Konference "Fake News a New Social Media" je za námi a my jsme neskutečně hrdí na všechny, kteří se letošního ročníku online konference LIGS University zúčastnili. Letošní téma vás opravdu oslovilo. Konference byla obsáhlá a plná zajímavých postřehů. 


 

Rádi bychom poděkovali všem, kteří se zúčastnili, přednášejícím i účastníkům, a našim organizátorům, kteří akci připravili na úrovni velkoformátových online konferencí. Komunita LIGS opět zaválela! 

 

conference

 

Pojďme si akci ještě jednou shrnout! 

Konferenci s námi sledovali účastníci rozsetí po celém světě, což je samo o sobě obrovský úspěch! Přivítali jsme lidi z Asie, Evropy i Severní Ameriky. 

Letos jsme poprvé přidali také možnost zúčastnit se konference ondemand. Tím jsme ji zpřístupnili většímu publiku. Je pro nás nesmírně důležité, aby podobné akce byly dostupné pro každého, kdo se jich chce zúčastnit bez ohledu na časové pásmo, ve kterém se nachází. A to se nám podařilo!

Účastníci si pochvalovali především organizaci po technické stránce, snadný přístup do konference a samozřejmě její obsah. Moderátoři akce byli dobře připraveni, posluchače dokázali vtáhnout do dění. Nebáli se pokládat přednášejícím všetečné otázky.

 

Které prezentace měly u našeho publika největší ohlas? 

 

Všichni řečníci naší konference byli úžasní. Při takovém množství skvělých prezentací se nám těžko vybírá ta nejlepší. Rádi bychom vypíchli alespoň tyto tři:

 

  • Nnenna Uboma | Fake News and the New Social Media: Fenomén z několika úhlů pohledu
  • Natalie Bourré | Zdravotnický text generovaný Ai
  • Reuben Etuk | Zkoumání konspiračních teorií Covid-19 v Nigérii

 

A co o naší konferenci říkají samotní účastníci?

 

"Moderátoři byli klidní a vstřícní, koordinovali odpovědi obou stran."

"Témata byla přímočará s dobře formulovanými koncepty.

 

Nestihli jste se zúčastnit konference? Nezoufejte, brzy vydáme Akademický sborník, kde si budete moci přečíst o všem co se na konferenci událo. A kdo ví? Třeba se uvidíme na příští konferenci, na které už teď začínáme pilně pracovat.

PŘIHLÁŠKA ke studiu

Interactive online: