Ohlédnutí za 5. ročníkem online konference LIGS University | Cybersecurity the Challenges of the Future

5. 4. 2023
Štítky

Pátý ročník online konference LIGS University se uskutečnil začátkem dubna 2023 na platformě ZOOM a byl věnován tématu kybernetické bezpečnosti. Dvoudenní panelová diskuze přilákala účastníky z celého světa a nabídla množství zajímavých příspěvků a debat. 

Na LIGS University jsme přivítali řečníky z Německa, České republiky, USA a Ghany. 

 

Aktuální trendy a výzvy v kybernetické bezpečnosti

 

V první řadě se na konferenci diskutovalo o nejaktuálnějších trendech v oblasti kybernetické bezpečnosti a také o největších výzvách, se kterými se lidé v této oblasti setkávají. Jedním z klíčových témat byly rostoucí kybernetické hrozby a opatření, která lze přijmout k jejich prevenci.

Michael Renzi, doktorand na LIGS University, prohlásil: „Gratuluji ke skvělé konferenci. Z eventu jsme si odnesli spoustu informací, které budu schopen převést do praxe.

 

conference online

 

Vliv lidského faktoru na kybernetickou bezpečnost

 

I když technologie hrají v kybernetické bezpečnosti důležitou roli, nesmíme zapomínat na lidský faktor. Právě zaměstnanci firem a organizací jsou často slabým článkem a mohou se stát rizikem při zabezpečení dat a dokumentů zaměstnavatele. Proto byla na konferenci věnována pozornost i tematu školení a informovanosti běžných zaměstnanců.

Deepak Kumar Dash, MBA, PMP, spoluzakladatel společnosti Crisprsys Technologies Pvt. Ltd., dodal: „Gratuluji týmu LIGSu k hladkému průběhu konference. I jako přednášející jsem si z konference odnesl zajímavé podněty. LIGS University nezklamala, a já mohu jen dodat, že se těším na další ročník.

Pro ty, kteří se nemohli zúčastnit, bude brzy k dispozici akademický sborník, který shrne to nejzajímavější z celé konference. Sborník bude obsahovat souhrn témat, která byla na konferenci prezentována, včetně podrobnějších informací a citací našich řečníků. Takže pokud se zajímáte o téma kybernetické bezpečnosti, nezapomeňte sledovat náš web a sociální sítě, abyste zjistili, kdy bude sborník k dispozici.

Tuto konferenci jsme uspořádali s cílem přiblížit aktuální trendy a výzvy v oblasti kybernetické bezpečnosti a přispět tak k posílení povědomí a informovanosti o této stále důležitější tematice. Děkujeme všem, kteří se na této konferenci podíleli, a těšíme se na další spolupráci v budoucnu.

PŘIHLÁŠKA ke studiu

Interactive online: