Rozhovor s absolventem MBA

1. 1. 2013
Štítky

Rozhovor s absolventem programu Executive MBA na LIGS University, panem Rostislavem Němcem, Managing Director, HARIBO CZ/SK 

Rostislav NemecCo jste si od titulu MBA sliboval a jak se to naplnilo?

Dle mého názoru to není o titulu, ale především o náplni studia, lektorech a samozřejmě o cenných kontaktech. To vám totiž může dát v budoucnosti hmatatelný výsledek, který může pomoci nejen samotné firmě, kde pracujete, ale i vám osobně. Na London International Graduate School, kde jsem měl možnost studovat a následně daný titul získat, jsem velmi pozitivně hodnotil odbornost lektorů, kteří jsou většinou profesionálové ve svém oboru. Obzvlášť jsem oceňoval formální i neformální diskuse a rozhovory, které jsme měli možnost s lektory pravidelně vést a to ať již při tutoriálech, zkouškách či při jiných příležitostech. Je velice přínosné, pokud dané téma můžete probrat s někým, kdo je z branže jako vy a ne s člověkem, který zná praxi pouze „z knížek“.  Určitě mi to přineslo víc, než jsem původně očekával. Škola mne velice mile překvapila.

Jak vám studium MBA pomohlo ve vaší kariéře?

Jak to ovlivní mou kariéru, se samozřejmě projeví v budoucnosti. Nelze očekávat, že se hmatatelné výsledky objeví hned druhý den po ukončení studia a společnost vás okamžitě katapultuje do výšin. Je důležité zapamatovat si to, co jste se naučili či osvojili a v pravou chvíli to poté použít. Prostě až z odstupu času lze reálně hodnotit přínos jakékoliv školy…

Podle čeho jste se při výběru školy rozhodoval?

V první řadě jsem si prostudoval lektorský team, který na dané škole působí. Ti vám totiž mohou obohatit vaše vědomosti něčím novým.   Dále to pak byly samotné reference, které jsem osobně od pár lidí dostal. V neposlední řadě jsem se také zajímal o budoucí kolegy studenty.

Jak vás podporovala ve studiu vaše firma?

Naše společnost velice pozitivně hodnotí, pokud se zaměstnanci „efektivně“ sami dále vzdělávají. Společnost mi umožnila účastnit se všech tutoriálů, které samozřejmě byly i v pracovních dnech. Je nutné si ale uvědomit, že se vzděláváte především pro sebe. 

Kdybyste se znovu rozhodoval, studoval byste MBA nebo byste investoval do jiné formy vzdělávání?

Pokud bych se mohl znovu rozhodnout, opět bych volil MBA studium. Je to zajímavá alternativa pro pracující manažery.

PŘIHLÁŠKA ke studiu

Interactive online: